Рекордният трансфер на Енцо Фернандес от 106,8 милиона паунда в Челси

...
Рекордният трансфер на Енцо Фернандес от 106,8 милиона паунда в Челси
Коментари Харесай

Война! Ла Лига нападна Премиършип: Мошеници!

Рекордният трансфер на Енцо Фернандес от 106,8 милиона паунда в Челси от Бенфика е по едно и също време най-голямата и най-новата подписана договорка.

Само Челси е виновен за 37 % от изхарчените пари, натрупвайки по-голяма сума от всички клубове в Бундеслигата, Ла Лига, Серия А и Лига 1 взети дружно.

На фона на този явен британски монопол на трансферния пазар, корпоративният началник на Ла Лига Хавиер Гомес прикани УЕФА да направи повече.

" Наясно сме, че се приказва доста за това по какъв начин икономическият надзор на Ла Лига значи, че испанските клубове подписват с по-малко играчи т клубовете от Висшата лига.

Реалността е, че в Ла Лига желаеме клубовете да харчат това, което могат да си разрешат и да генерират сами, т.е. личните си доходи. Вярно е, че на акционерите също е разрешено да поддържат клуба и да влагат пари, само че в избрани граници.

По създание в Англия те " допингират "  клуба. Те инжектират пари, които не са генерирани от клуба, с цел да ги харчи, което излага на риск жизнеспособността на клуба, в случай че акционерът напусне.

Според нас това е машинация, тъй като повлича надолу останалите лиги. Това е нашата борба, изисквайки УЕФА да вкара нов стопански правилник, който не разрешава на акционерите на клуб да влагат повече от избрана сума и да наложи това предписание и да глоби несъответстващите клубове ", показа Гомес.

Челси похарчи 611 милиона паунда, включвайки бонусите, за разнообразни играчи от началото на сезон 2022-23, което е и международен връх. Никой тим не бе дал даже 400 милиона паунда преди актуалната акция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР